Evangelische Gemeente Hoogvliet

schoenendoosactie

We doen als gemeente nu een aantal jaar mee met tieners en/of zondagsschoolkinderen en ouders aan de actie Schoenendoos, van Actie4kids. Juist omdat het een praktische actie is, biedt het mogelijkheden aan iedereen om heel concreet bij te dragen. Zo zijn er gemeenteleden die spullen kopen, varierend van washandjes tot sokken en speelgoed tot schoolspullen om de dozen te vullen, anderen geven tijdens de collecte ten behoeve van deze actie zodat de verzendkosten opgebracht kunnen worden, weer anderen doneren inpakpapier en lijm, zodat de schoenendozen mooi versierd kunnen worden.

Het is tevens bij uitstek een mooie activiteit om vrienden en familie bij te betrekken. In de ontspannen sfeer komen leuke en mooie gesprekken op gang.

Tijdens het beplakken, versieren en vullen van deze schoenendozen zien we in gedachten de verwachtingsvolle gezichten van de kinderen die ze zullen ontvangen en hebben we voorpret over de vreugde die het zal brengen bij deze kinderen.

Met deze actie bezig zijn heeft nog een heel mooi neveneffect, namelijk dat we “onze”kinderen die gewend zijn aan luxe en welvaart, kunnen vertellen over de “schoenendoos-kinderen” en zo kunnen overbrengen hoe belangrijk delen is.

Ons enthousiasme begint bij het verzamelen van de spullen en duurt tot aan het wegbrengen bij het distributiecentrum, waar nog eens vele vrijwilligers hun liefde leggen in het controleren en verzendklaar maken van de duizenden daar ontvangen dozen.

Al met al een actie die meer dan de moeite waard is.

Actie Schoenendoos, een hartverwarmend initiatief van Samaritan’s purse Actie4kids”. Meer informatie hierover is te vinden op: http://www.actie4kids.org en http://www.desamaritaan.org